арх. Бисер Хантов

Арх. Бисер ХАНТОВ

Завършва архитектура в София през 1977 г., след което работи до 1990 година в КНИПИ „Софпроект“ в ателието на арх.Богдан Томалевски. 

През 1990 г.основава архитектурното бюро  КОНКУРЕНТ 90 ООД, в което сътрудничи с архитектите В. Драгошински, Б. Венов, Св. Тумангелова и др. Понастоящем е съдружник и съуправител заедно с арх. Дамян Томалевски.  

Професионален опит натрупва за изминалите 40 години с проектирането на обществени и жилищни сгради в София и страната като: хотелите в Катарино до Разлог, „Перун“ Банско, многопрофилна болница „АКТА МЕДИКА“ Севлиево , Античен форум – гр. Стара Загора, „Видинска крепостна система „Калето” и др.

Награди и участия в архитектурни конкурси като „Прошеково пиво“ 1988, БНБ в София, пл. Св. Неделя в София, ОВЕРГАЗ и ЗИТ-Капитал в ж.к Младост.

От 1997 година е в ръководството на Фондация „ПОДСЛОН ЗА ВСЕКИ“, чрез която са реализирани редица проекти за социално слаби и малцинствени групи .

От 1982 г. членува в САБ , където е бил  член на УС на САБ  и председател на Комисия за конкурси 2001-2004, както и в КАБ, където е заместник председател на УС 1995-97 г.

 

 

 

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори