арх. Иво Пантелеев

Арх. Иво Пантелеев е роден през 1959 г.

Получава диплома за архитект през 1986 г. от ВИАС. Завършил е специализация по градоустройство във ВИАС, а през 1991-1992 специализира урбанизъм в университета „Джон Хопкинс“, САЩ. Член е на Борда на Американски Колеж в София от 2005 г.

Съучредител е на А.Д.А. ООД от 1991 г. и е неин съуправител от 2006 г, а понастоящем е ръководи като управляващ Агенция за Дизайн и Архитектура – АДА АД. 

Професионалният му опит от повече от 30 години включва ръководство на мащабни проекти като жилищен комплекс БОКАР, жилищен комплекс „Бъкстон – 2000“, местен архитект на Нова офисна сграда на Посолствато на САЩ, 40-етаж-на сграда Europe Tower of Sofia съвместно с HPP-Германия, West End Park с YRM – Великобритания, Мега МОЛ Люлин, София Мол Дивелопмънт, Бизнес център Соравия, обновяване на стадион Герена, Пазар Връбница, Женски Пазар като партньор на Никофоров Студио, I-Tower и др.

Ръководените от него екипи на АДА ООД и АДА АД печелят повече от 20 национални и международни конкурси, между които наскоро конкурсите за Централни Зони на София 2 и 4, Тютюнев Град – Пловдив, Малък Пазар Троян, второ място на конкурс Залтния Триъгълник - Боровец.

 Иво Пантелеев е председател на УС на Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО“.

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори