арх. Борис Борисов

Арх. Борис Борисов

Роден 1971 в гр.Лом, завършва средното си образование  през 1990г. в гр.София  в Техникум по дървообработване и вътрешна архитектура, специалност „Вътрешна архитектура“с интереси в областта на дървените масивни конструкции в интериора и мебелния дизайн.

През 1998 се дипломира като архитект в УАСГ – гр.София в катедра „Интериор и Дизайн”. 

1998г. Участва в студентска група за социални градски изследвания с ръководител д-р .арх. Веселина Пеневска.

1998 - 2003г. - работи като проектант в екипа на арх. Раймондо Флакомио.  По това време и в това ателие участва активно в проектирането и реконструкцията на две емблематични за София архитектурни паметника- магазина „Mason's“ в партера на сградата на арх. Киро Маричков, на ъгъла на „Съборна“ и „Леге“  и магазина „CARTIER” на мястото на бившия източен вход на Военния клуб.  

От 2004г. има собствено архитектурно ателие.

2003 -2006г. – е хоноруван преподавател по „Основи на проектирането” в катедра  „Теория и История” в УАСГ – гр. София.

2004г. – печели откупка на конкурс за обществена сграда на „Овергаз”;

2004 – 2006 г. Проектиране,авторски надзор и реализация на „Къщата с червените врати“- малък хотел в с. Солища, в непосредствена близост със с. Гела и с. Широка лъка; Първа награда на списание „Идеален дом“ за реконструкция на апартамент в  София.

2005г. - печели трета награда за интериор на конкурс за интериор и мебели на издателство „АрхЛИБРИ” и bulfurniture.com, Първа награда от конкурса  „Къща на годината” на списание “Идеален дом” за жилищни интериори. 

2006г. – Един от водещите и авторите на интериори в телевизионното предаване „Бригада Наш Дом” по „BTV”.

2008г. – Трета награда за обществен интериор „Къща на годината” на списание “Идеален дом” и втора награда за жилищен интериор на списание „НАШ ДОМ“.

2013 – 2014 г. – Проектиране, авторски надзор и реализация на „Четирите къщи“ в с. Костенковци- комплекс за отдих.  Целостно архитектурно проектиране на нови къщи, реконструкция и адаптация на съществуващи къщи и плевни, интериорно проектиране.

2017г. – Втора и Трета награда за жилищен интериор на списание „НАШ ДОМ“.

Обича да проектира архитектура и интериор,  но не по-малко да пише  за тях. 

 

 

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори