„Клуб Десизо Мони” в гр.Плевен

„Клуб Десизо Мони” в гр.Плевен

Проектант: А и А Архитекти, арх. Николай Узунов, арх. Ангел Захариев, арх. Асен Милев 

„Клуб Десизо Мони” е спортно-развлекателен комплекс, включващ ресторант, открит бар, басейн, фитнес, спортни игрища, озеленени площи и паркинг. Клубът е предназначен за работещите в производнствено-административния комплекс „Десизо Мони”, ситуиран в източната промишлена зона на гр.Плевен и включващ няколко фабрики, и офисни сгради на компанията. 

Целта на проекта е чрез създааване на качествена среда за спорт, отдих и развлечение на многобройните служители на компанията в непосредствена близост до работните им места да се повиши производителността на труда, удовлетвореността от работата, и да се развие корпоративната култура. 

С разнообразието си от спортни съоръжения, заведение за хранене и  рекреационни зони клубът представлява целогодишно място за развлечения и спорт за служителите на комплекса и техните семейства.

В основната сграда са разположени на първо ниво: клуб-ресторант и тераса за общо 160 места с възможност за отваряне на юг към басейна. На полуподземното ниво е разположен фитнес център с директен достъп от горното ниво и излаз към богато озеленена градина на запад.

На юг от сградата има открит басейн с места за разполагане на шезлонги и павилион с открит бар, с панорамна гледка към басейна и спортните игрища на запад.

На запад от басейна и павилиона са разположени футболно и волейболно игрище.

Архитектурата на сградата следва пестеливите ортогонални геометрични форми, отвореност в плана и полу-открити пространства, присъщи на съвременните премиум крайбрежни вили от Средиземноморието и Южна Америка, като в същото време използва материали, текстури и колорит, присъщи за по-северни географски ширини и градски пейзажи. Целта на тази комбинация е да впечатлява едновременно със своята простота, но в същото време и с прецизността и богатството на конкретните детайли.

Един от водещите мотиви в архитектурата на комплекса е интеграцията с околното пространство, т.е. сградите да се възприемат в цялост с всички останали елементи на вертикалната планировка и ландшафтния дизайн. Това се постига чрез прецизното проектиране на всички външни елементи, като перголи, навеси, подпорни стени, парапети, стълби и т.н. и включването им в общия архитектурен образ.

В момента сградата е в процес на строителство, като конструкцията е изградена и се изпълнява вертикалната планировка и фасадата. Очаква се „Клуб Десизо Мони” да бъде завършен до края на 2017 г. и да се превърне в един от знаковите архитектурни проекти за региона на гр. Плевен.

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори

ВХОД ЗА ЖУРИ