Логистичен център със складова база и административна част , м. "СПЗ Слатина-Север", гр.София

Логистичен център със складова база и административна част, местност "СПЗ Слатина Север", гр. София

Проектант: АМФИОН ЕООД, арх. Борислав Богданов

Предмет на настоящия проект “Логистичен център със складова база и административна част”, ситуирана в, м. "СПЗ Слатина-Север", гр.София. Сградата се състои от подземен паркинг, административна част (с офиси и бар) на 4 етажа, и складова база на един етаж. 

Архитектурата на сградата е съвременна, следва пестеливи ортогонални геометрични форми. Използвани са и архитектурни декоративни елементи за допълнително обогатяване и подчертаване на отделни части от сградата – входове, еркери. Целта на това решение е да впечатлява със своята простота, но в същото време и с прецизността и богатството на конкретните детайли. Архитектурата е съобразена със заобикалящата градска среда, което допринася за вписването на сградата в околността.   

Автомобилният достъп се осъществява откъм улица „Мими Балканска“ №8, а главните пешеходни подходи са разположени от север.  Осигурен е достъпът за инвалиди до партерното ниво на сградата чрез стълбищен подемник, монтиран към парапета на главния вход. 

В подземното ниво са поместени техническо помещение, сървърно помещение, три помощни помещения, един подземен паркинг, разделен на две части чрез брандмауер, осигуряващ паркоместа за 51 автомобила, стълбищна клетка и два асансьора. Входът за автомобили и рампата са разположени на западната фасада на сградата.

На партерно ниво са разположени два входа за административната част от северната страна на сградата (единият от които е снабден с платформен подемник за достъп на инвалиди), санитарни възли, конферентна зала, заседателна зала и помещение за почивка със самостоятелен санитарен възел. Главният вход към административната част сe състои от фоайе и вертикална комуникация – стълбищна клетка и два асансьора. Обособен е отделен вход с фоайе за отделно офисно помещение. На северната фасада са разположени пет товароразтоварителни терминала обслужващи складовата база, която се използва за съхранение на промишлени стоки. На източната фасада е разположен вход към складовата част на сградата с рампа, осигуряващ достъпа на мотокар. На ниво терен се осъществява част от паркирането, състоящо се от 3 паркоместа.

Максималният брой хора, предвиден на този етаж в най-голямата смяна, е 20 човека.

На второ ниво са обособени три офиса, единият от които е “open space”, преддверие, коридор и санитарни възли. Нивото се обслужва посредством стълбищна клетка и два асансьора. Максималният брой хора, предвиден на този етаж в най-голямата смяна, е 45 човека.

На трети етаж е поместен бар със складово помещение към него, “open space” офис, преддверие, коридор и санитарни възли. Максималният брой хора, предвиден на този етаж в най-голямата смяна, е 49 човека.

На четвърти етаж са поместени пет офиса, от които единият е “open space”, заседателна зала, преддверие, коридор и санитарни възли. Максималният брой хора, предвиден на този етаж в най-голямата смяна, е 35 човека.

Избрана е за реализация на подземното ниво и административното тяло монолитна, стоманобетонна конструкция с вътрешни преградни стени от тухлена зидария, гипсокартон преградни стени и външи ограждащи стени – окачена фасада. Предвидената конструкция за складовата част е метална с външни ограждащи стени – термопанел.

Сградата е със застроена площ 1988,36 м².

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори